Mən son iki ildir ki, Türkiyədə yaşayıram, İstanbulda. Universiteti bitirəndən sonra iş axtarmaq üçün gəlmişdim, bir dostumun yanında qalırdım. Əvvəlcə çox çətin oldu, dil bilmirdim, heç kimi tanımırdım, iş tapa bilmirdim. Aylarla cəhd etdim, nəhayət kiçik bir restoranda işə başladım, qabyuyan kimi. Ağır iş idi, az pul idi, amma şükür. Zaman keçdikcə dilimi inkişaf etdirdim, işimi dəyişdim, daha yaxşı bir yerə keçdim. İndi bir oteldə resepsiyonist işləyirəm, maaşım yaxşıdır, özümə kiçik bir otaq kirayələmişəm. Həyatım yoluna girməyə başlayıb. Amma hələ də çətinliklər var, ən böyüyü də sənədlər. Xaricdə yaşamaq üçün daimi bir iş icazəsi almaq lazımdır, bunun üçün də çoxlu sənəd toplamaq, təsdiqlətmək lazımdır. Aylardır bu işin içində idim, hər gün bir yerə gedir, bir kağız toplayırdım. Keçən ay nəhayət hər şeyi tamamladım, sənədləri göndərdim, cavab gözləyirdim. Həftələr keçdi, cavab gəlmədi. Darıxırdım, narahat idim. Bir axşam yenə otaqda tək oturmuşdum, telefona baxırdım. Sosial şəbəkələrdə gəzirdim, bir reklam gördüm, online kazino. Düşündüm ki, niyə də olmasın? Heç olmasa vaxt keçər, beynim dağılar. Açdım, qeydiyyatdan keçmək istədim. Ad, soyad, ünvan, bir də şəxsiyyət vəsiqəsinin nömrəsi. Onu yazanda bir az tərəddüd etdim, document number in mostbet
https://salemfamilymed.com yazıb axtardım, nə olduğunu öyrəndim. Hər şey qaydasında idi, davam etdim. Qeydiyyatdan keçdim, pul yükləmək istədim, amma bir az tərəddüd etdim. Sonra düşündüm ki, 50 lirə yükləyim, uduzsam da, ziyanı yoxdu. Kartıma keçid etdim, pulu yüklədim.
Oyunlara baxmağa başladım, hərəsi bir rəng, bir işıq, bir səs. Nəyə mərc qoyacağımı bilmirdim. Bir az virtual pulla sınadım, qaydaları öyrəndim. Sonra qərara aldım ki, real oynayım. İlk oyunumu seçdim, rulet. Qırmızıya qoydum 10 lirə. Qazandım. 20 lirə oldu. Yenə qırmızıya qoydum, yenə qazandım. 40 lirə. Ardıcıl dörd dəfə udduqdan sonra dayandım. Balansım 200 lirə oldu. 150 lirə qazanmışdım. Çox sevindim, öz-özümə güldüm. O gecə səhərə kimi oynadım, qazandım, uduzdum, yenə qazandım. Səhər balansıma baxdım: 600 lirə. 550 lirə qazanmışdım. Təxminən 200 manat. İnanılmaz idi. Sənəd gözləməyi unutdum, sevinc içində idim.
Həmin qazanc mənim üçün bir dönüş nöqtəsi oldu. Artıq axşamlar otaqda tək oturmaq darıxdırıcı deyildi. Hər axşam işdən gələndə document number in mostbet yadıma düşürdü, amma artıq qeydiyyatdan keçmişdim, sadəcə oynayırdım. Bəzən qazanırdım, bəzən uduzurdum, amma həmişə limitimi bilirdim. Gündə maksimum 50 lirə qoyurdum, qazansam da, çox oynamırdım. Bir ay ərzində təxminən 2000 lirə qazandım, təxminən 700 manat. Bu pulla özümə yeni paltar aldım, bir də anama hədiyyə. Anam zəng vurdu, dedi "hardan aldın bu qədər pulu?" Mən də dedim "işdə mükafat aldım, yaxşı çalışıram". Yalan danışmaq istəməzdim, amma həqiqəti desəm, narahat olardı. Ona görə də belə dedim. İçimdə bir az günah hissi var idi, amma anamın sevinci hər şeyə dəyərdi.
Bir gün işdə həmkarım Mehmet mənə dedi ki, "sən nə vaxtdan belə şanslısan, həmişə gülümsəyirsən?" Mən də dedim ki, "həyat gözəldi, işim var, sağlamlığım var, niyə gülümsəməyim?" Amma içimdən dedim ki, kaş bilsəydi. Sonra bir gün Mehmetlə fasilədə oturmuşduq, çay içirdik, söhbət edirdik. Mən ona bu təcrübəmdən danışdım, əvvəl inanmadı, dedi "yox, ola bilməz, bunlar hamısı fırıldaqdı". Mən də ona izah etdim ki, fırıldaq deyil, sadəcə bilmək lazımdı nə vaxt dayanacağını. Ona qeydiyyatdan keçməyi göstərdim, document number in mostbet nə olduğunu da dedim, dedim "bax, özün yoxla, kiçik məbləğlə başla". Bir neçə gün sonra mənə zəng vurdu, həyəcanlı səslə dedi ki, "qardaş, mən də qazandım, 100 lirə qazandım". Güldüm, dedim "bax, dedim sənə". İndi bəzən birlikdə oynayırıq, fasilələrdə bir-birimizə yazırıq, nə qazandığımızı deyirik. Bu bizim dostluğumuzu daha da möhkəmləndirdi.
Bir ay sonra mənə iş icazəmin təsdiqi gəldi. Çox sevindim. Həmin gün axşam evə gəldim, document number in mostbet yadıma düşdü, oynamaq istədim. O gecə nəsə çox şanslı idim, dalbadal qazanırdım. Bir saat ərzində 500 lirə qazandım. Çox sevindim, amma özümü saxladım, dayandım. Çünki bilirdim ki, çox oynamaq olmaz, qazananda da dayanmaq lazımdır. Pəncərədən çölə baxdım, İstanbulun işıqları parıldayırdı. Düşündüm ki, bu şəhər mənə nə qazandırdı? Yeni həyat, yeni iş, yeni dostlar, bir də bu oyunlar. Hər şey gözəl oldu. O an anladım ki, həyat bəzən belə sürprizlərlə doludur. Ən çətin anında, ən gözlənilməz bir şey baş verir, həyatını dəyişir. Mənim üçün o şey online kazino oldu. Hələ də oynayıram, hələ də qazanıram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt peşman deyiləm. Çünki bu, mənim seçimimdi, mənim qərarımdı. Və mən bu qərarı sevirəm. İndi İstanbulda yaşayıram, işim var, dostlarım var, bir də kiçik bir macəram var. Və bu macəra hələ bitməyib.