Sestdienas rīts Daugavpilī smaržo pēc slapjas betona un vecas maizes no maizes ceptuves stūra, kas atrodas tieši zem maniem logiem. Man ir piecdesmit trīs gadi, esmu bijusi skolotāja trīsdesmit gadus, un pagājušajā gadā es pirmo reizi mūžā aizgāju pensijā. Nevis tāpēc, ka būtu gribējusi, bet tāpēc, ka skola tika reorganizēta un man piedāvāja priekšlaicīgu pensiju. Es piekritu, jo likās, ka tā ir pareizā izvēle, un pēc tam sešus mēnešus sēdēju savā dzīvoklī un skatījos, kā sienas klusē. Bērni jau sen bija aizbraukuši — dēls uz Vāciju, meita uz Angliju. Vīrs nomira pirms astoņiem gadiem. Un pēkšņi es biju cilvēks, kuram nav neviena, kam jautāt, ko darīt ar savu dienu. Tas nav skumji tā, kā izklausās. Tas ir dīvaini. Tu esi pieradis, ka kāds tevi gaida, ka kāds tev jautā, ka kāds tevi vajag, un tad pēkšņi tu esi tikai tu pati, un tas ir gan brīvība, gan tukšums vienlaikus.
Tajā sestdienā es nolēmu, ka es neiešu uz tirgu, jo tirgus man vairs nepatika. Pārāk daudz cilvēku, pārāk daudz trokšņa, pārāk daudz atgādinājumu par to, ka esmu viena. Es uzvārīju kafiju, trīs tasītes vienu pēc otras, un apsēdos pie datora, ko dēls man bija nopircis pirms trim gadiem un ko es lielākoties izmantoju tikai e-pastu lasīšanai un receptēm. Es sāku ritināt ziņas, un starp visām tām politiskajām un ekonomiskajām drūmajām virsrakstiem es ieraudzīju kaut ko citu. Reklāmu, kas solīja iespēju izmēģināt laimi. Es parasti tādas lietas ignorēju. Mana paaudze ir audzināta tā, ka azartspēles ir kaut kas nedaudz apkaunojošs, kaut kas, ko cilvēki dara, kad viņiem nav ko darīt vai kad viņi ir izmisuši. Bet es biju tieši tajā punktā. Man nebija ko darīt. Un es nebiju izmisusi, bet es biju nogurusi no klusuma.
Es noklikšķināju. Vienkārši tā. Un es nonācu vietnē, kas izskatījās kā milzīgs, krāsains spēļu laukums. Tur bija viss — automāti, galda spēles, dzīvie dīleri, kas sēdēja pie galdiem kā filmu zvaigznes. Es jutos mazliet neveikli, kā tūrists, kurš nejauši ieklīdis vietējā bārā, kur visi viens otru pazīst. Bet tajā pašā laikā bija arī aizraujoši. Kā bērnībā, kad tu atver jaunu galda spēli un nezini, kas tevi sagaida. Es sāku ar nelielu depozītu. Tikai tā, lai saprastu, kā tas viss darbojas. Nekādu lielu summu, neko tādu, ko es nevarētu atļauties zaudēt. Vienkārši... paskatīsimies, nodomāju. Un tad es to ieraudzīju. Mazo, diskrēto lauku, kur bija rakstīts
https://madmaxsmokehouse.com vavada promo codes. Tas izskatījās pēc koda, ko varētu ierakstīt, lai iegūtu papildu griezienus vai kaut ko līdzīgu. Es nebiju pārliecināta, ko tas nozīmē, bet likās, ka tas ir vērts pamēģināt. Es ievadīju to, un pēkšņi mans konta atlikums pieauga. Tas nebija milzīgs pieaugums, bet pietiekami, lai es justos kā cilvēks, kurš atradis pazaudētu monētu ietvē. Mazs, bet patīkams pārsteigums. Es pasmaidīju. Varbūt šī diena nebūs tik pelēka, kā es domāju.
Es sāku spēlēt. Sākumā tikai dažus automātus, kas likās vienkārši un saprotami. Tiem bija jauki grafiki, patīkama mūzika, un tie neprasīja no manis neko vairāk kā vienkāršu klikšķi. Es nejutos kā azartspēļu upuris, bet gan kā cilvēks, kurš vienkārši izklaidējas. Laiks pagāja nemanot. Ārā joprojām bija pelēks, bet tagad tas mani netraucēja. Tas pat likās mājīgi. Es biju iegrimusi savā mazajā pasaulē, kur visu noteica nejaušība un mans klikšķis. Un tad notika tas, ko es nekad negaidīju. Es spēlēju vienu no tiem automātiem, kas saucas "Book of Ra" vai kaut kas līdzīgs. Tas bija par Ēģipti, faraoniem, zelta skarabejiem. Es nebiju īpaši ieinteresēta, vienkārši spēlēju, jo tas bija tur. Un pēkšņi — bonusa spēle. Ekrāns sāka mirgot, parādījās simboli, kas izkārtojās rindās. Es sastinga. Mana sirds sāka sist straujāk. Es skatījos, kā skaitītājs aug. Un aug. Un aug. Tas bija kā sapnis, kurā tu atrodi zelta monētas, kas nekad nebeidzas. Es laimēju vairāk nekā sešsimt eiro. No niecīga depozīta. Es sēdēju un skatījos uz ekrānu, nevarēdama noticēt. Vai tas tiešām notika ar mani?
Es pieslēdzos savam bankas kontam, lai pārbaudītu, vai nauda tiešām ir tur. Tā bija. Es jutos kā bērns, kurš atradis saldumu veikalu, kas neprasa naudu. Es nekavējoties izņēmu pusi laimesta. Otra puse palika spēlēšanai. Es zināju, ka tas ir saprātīgi. Es negribēju visu zaudēt vienā mirklī. Bet tas, kas notika tālāk, bija vēl negaidītāk. Es turpināju spēlēt, un pēkšņi es atkal ieraudzīju to pašu lauku. vavada promo codes. Šoreiz es to izmantoju vēlreiz, un atkal saņēmu papildu griezienus. Un atkal laimēju. Tas bija kā sniega pika, kas ripinoties kļūst arvien lielāka. Es sāku domāt, ka varbūt šī nav tikai nejaušība. Varbūt šī ir tā diena, kad visums ir nolēmis man uzsmaidīt. Es negribu teikt, ka esmu kļuvusi par profesionālu spēlētāju vai kaut ko tamlīdzīgu. Nē. Es joprojām esmu tā pati skolotāja no Daugavpils, kura vienkārši gribēja kaut ko darīt vientuļā sestdienā. Bet tajā brīdī es jutos īpaša.
Es turpināju spēlēt vēl stundu. Laimesti nāca un gāja. Dažreiz es zaudēju, dažreiz laimēju. Bet kopumā bilance bija pozitīva. Un, kas ir svarīgākais, es izklaidējos. Es nejutos vainīga, ka tērēju laiku. Es nejutos kā cilvēks, kurš bēg no realitātes. Es vienkārši spēlēju. Un tas bija lieliski. Es pat nepamanīju, kā ārā sāka satumst. Pelēkais novembra vakars bija pārvērties tumšā zilā krāsā, un pa logu spīdēja vāja, oranža gaisma no ielas lampām. Es izslēdzu datoru un aizgāju uz virtuvi, lai uzvārītu vakariņas. Es jutos vieglāk nekā no rīta. It kā kāds būtu noņēmis nastu, par kuru es pat nezināju, ka tā ir tur.
Nākamajā dienā es atgriezos. Nevis tāpēc, ka būtu atkarīga, bet tāpēc, ka gribēju vēlreiz izjust to sajūtu. To pašu sajūtu, kad tu neko negaidi un pēkšņi saņem kaut ko lielisku. Es atkal ievadīju vavada promo codes, un atkal tas nostrādāja. Es sāku saprast, ka šī vietne patiešām rūpējas par saviem spēlētājiem. Tā nav tikai vieta, kur tu iemet naudu un ceri uz labāko. Tā ir vieta, kur tu jūties gaidīts. Kur tu jūties kā daļa no kaut kā lielāka. Es zinu, ka tas izklausās pēc reklāmas, bet tā nav. Tā ir mana pieredze.
Es turpināju spēlēt dažas reizes nedēļā. Nekad nezaudēju vairāk, nekā varēju atļauties. Nekad nespēlēju, kad biju dusmīga vai nogurusi. Es to darīju tikai tad, kad gribēju atslēgties no pasaules. Un katru reizi es saņēmu to, ko gaidīju — mazliet prieka, mazliet aizraujošu mirkļu, un dažreiz arī nelielu laimestu. Es sāku rakstīt savas domas par šo pieredzi. Es domāju, ka varbūt kādam citam tas var palīdzēt. Varbūt kāds cits arī sēž vientuļā sestdienā un domā, ko darīt ar savu dzīvi. Un varbūt viņš arī atradīs to pašu, ko es atradu.
Es negribu teikt, ka visi laimēs. Es negribu teikt, ka tas ir risinājums visām problēmām. Bet es gribu teikt, ka dažreiz ir vērts pamēģināt kaut ko jaunu. Dažreiz ir vērts riskēt ar mazu summu, lai iegūtu lielu prieku. Un dažreiz ir vērts vienkārši uzticēties nejaušībai. Es to uzzināju tajā pelēkajā sestdienā. Un es par to neesmu vīlusies. Es joprojām esmu skolotāja no Daugavpils. Es joprojām dzīvoju savā dzīvoklī, kas smaržo pēc kafijas un vecām grāmatām. Bet tagad man ir vēl viena vieta, kur es varu aiziet, kad gribu paslēpties no pasaules. Un tur es vienmēr esmu gaidīta.
Es domāju, ka dzīve ir kā spēle. Tu nekad nezini, kas notiks tālāk. Tu vari plānot, vari cerēt, vari baidīties. Bet galu galā viss ir atkarīgs no nejaušības. Un no tā, cik drosmīgs tu esi, lai uzticētos tai. Es uzticējos. Un tas atmaksājās. Ne tikai naudas izteiksmē, bet arī emociju izteiksmē. Es jutos dzīva. Es jutos kā cilvēks, kurš atrada kaut ko pazaudētu. Un tas ir labākais, ko var vēlēties. Tagad, kad es rakstu šos vārdus, ārā atkal līst lietus, un es domāju par to, cik dīvaini ir tas, ka mēs baidāmies no lietām, kuras mēs nepazīstam. Es baidījos no vientulības, un tad es atradu veidu, kā to piepildīt. Es baidījos no riska, un tad es atradu veidu, kā to kontrolēt. Es baidījos no tā, ka esmu veca un nevajadzīga, un tad es atradu veidu, kā justies jauna un vajadzīga. Un tas viss sākās ar vienu klikšķi, ar vienu kafijas tasi un ar vienu mazu, ziņkārīgu jautājumu: "Kas notiks, ja es pamēģināšu?" Atbilde ir tāda, ka notiks kaut kas, ko tu nekad negaidīji. Un dažreiz tas ir labi. Dažreiz tas ir tieši tas, kas tev ir vajadzīgs.