Adi bir axşam idi. İşdən evə gəlmişdim, bir qədər televizora baxdım, sonra yemək yedim, arvadla söhbət etdim. Uşaqlar yatdı, biz də yatdıq. Gecə yarısı oyandım. Bilirsən nədir o hiss? Yuxu görmüsən, birdən oyanmısan və bir daha yata bilmirsən. Elə bildim ki, yenə səhərə qədər fırlanacam yataqda. Amma bu dəfə fərqli oldu. Telefonu götürdüm, internetə girdim, bir xəbər saytına baxdım, sonra başqasına, sonra sosial şəbəkələrə. Hamısı darıxdırıcı idi. Birdən bir reklam gördüm. az mostbet
https://liteblueinsights.com yazılmışdı üstündə. Maraqlandım. Nədir bu? Adından azərbaycanca idi, demək bizim üçündür. Toxundum reklama.
Açılan səhifə məni heyrətə gətirdi. O qədər rəngarəng, o qədər canlı idi ki, gözlərim qamaşdı. Futbol oyunları, basketbol, slot maşınları, canlı dilerlər... Hər şey var idi. Bir az gəzindim, baxdım, öyrəndim. Sonra qeydiyyatdan keçmək qərarı verdim. Dedim, nə olacaq ki? Gecədir, yata bilmirəm, heç olmasa vaxt keçər. Adımı yazdım, soyadımı, bir şifrə qoydum. Qeydiyyatdan keçdim. İndi pul yatırmaq lazım idi. Kartı çıxartdım, baxdım üstündə nə qədər var. İyirmi beş manat. Düşündüm ki, itirsəm də vecimə deyil, zaten gecədir, əylənərəm.
İyirmi beş manatı yatırdım. İndi oyun seçmək qaldı. Çox oyun var idi, hamısı maraqlı görünürdü. Bir dənəsini seçdim, adı "Lucky Lady's Charm" idi. Qadınlar, ulduzlar, ay işığı... Çox gözəl idi. Oynamağa başladım. Əvvəl-əvvəl bir şey başa düşmədim, sadəcə fırladırdım. Uduzdum bir az, qazandım bir az. Balans eyni qalırdı. Bu bir az cansıxıcı idi. Amma davam etdim. Nə olsun ki, gecədir, vaxtım var.
Bir saat oynadım, bəlkə daha çox. Artıq balans beş manata düşmüşdü. Düşündüm ki, bəlkə dayanım? Amma birdən ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı. Musiqi dəyişdi, ulduzlar yağmağa başladı ekrana. Pulsuz fırlanmalar başladı. Mən nəfəs almadan baxırdım. Bir fırlanma, iki fırlanma, üç fırlanma. Heç nə yox. Dörd, beş, altı. Yenə heç nə. Ümidimi kəsmişdim. Amma yeddinci fırlanmada ekran partladı. Simvollar düşdü, qazanclar yığıldı, yenə düşdü, yenə yığıldı. Balans sürətlə artmağa başladı. Beş manat on oldu, on iyirmi, iyirmi qırx, qırx səksən, səksən yüz altmış. Dayanmadı. Üç yüz iyirmi! Altı yüz qırx! Nəfəsim kəsildi. Min iki yüz səksən! Bu mümkün deyildi. Bu ola bilməzdi. Amma oldu.
Oturduğum yerdə donub qaldım. Nə edəcəyimi bilmirdim. Ürəyim döyünürdü, əllərim əsirdi. Qalxıb gəzməyə başladım otaqda. Sonra dayandım, dərin nəfəs aldım. Yenə telefona baxdım. Rəqəm hələ də orada idi. Min iki yüz səksən manat. Nə edəcəyimi bilmədim. Bir az da gəzdim, sonra oturdum. Düşündüm. Bu qədər pulu necə çıxarım? Birdən ağlıma gəldi, az mostbet proqramının içində canlı kömək var idi. Ora yazdım. Dedim: "Qazandım, pulu çıxarmaq istəyirəm". Operativ cavab verdilər. Addım-addım izah etdilər. Dediklərini etdim. Kart məlumatlarımı daxil etdim, məbləği yazdım. Gözləmə başladı.
Nəfəs ala bilmirdim. On dəqiqə keçdi, iyirmi dəqiqə keçdi. Hələ heç nə yox. Narahat olmağa başladım. Yenə canlı köməyə yazdım. Dedilər gözləyin, əməliyyat davam edir. Otuz dəqiqə. Ürəyim yerindən çıxacaqdı. Otuz beş dəqiqə. Artıq əsəblərim gərgin idi. Qırx dəqiqə. Birdən telefonuma SMS gəldi. Baxdım. "Hesabınıza 1280 manat köçürülmüşdür." Oxudum, bir də oxudum, üçüncü dəfə oxudum. Gerçək idi. Pul gəlmişdi. Oturub ağladım. Həyatımda ilk dəfə idi sevincdən ağlayırdım. O an başa düşdüm ki, bəzən ən gözlənilməz anlarda ən gözəl şeylər olur. Mən gecə yarısı yata bilmədim, telefona baxdım, bir reklam gördüm, bir oyun oynadım, və birdən min iki yüz səksən manat qazandım.
Səhər oldu. Arvad oyandı, mən hələ də yatmamışdım. Dedi: "Niyə yatmamısan?" Dedim: "Yata bilmədim, bir az gəzdim internetdə". Şübhə ilə baxdı, amma bir şey demədi. Mən də demədim heç nə. İşə getdim, günüm keçdi, axşam evə gəldim. Yemək yedik, uşaqlar yatdı. Sonra arvadı çağırdım yanıma. Oturdu. Dedim: "Sənə bir şey deyəcəm". Dedi: "Buyur". Çıxartdım telefonu, SMS-i göstərdim. Oxudu, qaşları qalxdı. "Bu nədir?" dedi. Dedim: "Qazandım". "Necə qazandın?" dedi. Danışdım. Hər şeyi danışdım. Gecəni, oyunu, qazancı, hər şeyi. Əvvəl inanmadı, güldü, zarafat edirəm dedi. Sonra ciddiləşdi, yenə SMS-ə baxdı. Sonra mənə baxdı. Sonra qucaqlaşdıq. Ağladıq birlikdə.
O gecə uzun-uzadı danışdıq nə edəcəyik bu pulla. Arvad dedi: "Mən çoxdan istəyirəm, evə bir paltaryuyan maşın alaq, köhnəsi xarab olmaq üzrədir". Dedim: "Alarıq". Qızımın ad günü yaxınlaşırdı, ona da bir hədiyyə alaq dedik. Oğlana da idman ayaqqabısı, çoxdan istəyirdi. Qalanını da kənara qoyduq, "bəlkə gələcək üçün" dedik. Ertəsi gün gedib paltaryuyan maşın aldıq. Köhnəsini çıxartdıq, yerinə qoyduq yenini. Arvadın gözləri parlayırdı sevincdən. Qızıma da hədiyyə aldıq, gözəl bir kukla, çoxdan istəyirdi. Oğluma da ayaqqabı. Hamısı xoşbəxt idi.
İndi düşünürəm də, bütün bunlar bir gecə yarısı yata bilmədiyim üçün oldu. O gecə az mostbet saytına girdim, bir oyun oynadım, və həyatımız dəyişdi. Əlbəttə, çox böyük bir dəyişiklik deyildi, amma bizim üçün önəmli idi. Bir paltaryuyan maşın, bir kukla, bir ayaqqabı... Bunlar kiçik şeylərdir, amma bizim üçün böyük xoşbəxtlik idi. Və mən başa düşdüm ki, xoşbəxtlik böyük şeylərdə deyil, kiçik şeylərdədir. O kiçik şeyləri isə bəzən ən gözlənilməz yerlərdə tapırsan. Mən onu az mostbet-də tapdım.
İndi arada bir oynayıram, amma həvəslə deyil, ehtiyatla. O ilk gecəni heç vaxt unutmuram. O gecəni ki, yata bilmədim, telefona baxdım, bir reklam gördüm, və həyatım dəyişdi. Bəlkə də təsadüf idi, bəlkə də tale. Nə olursa olsun, mən minnətdaram o gecəyə. Minnətdaram az mostbet-ə. Və ən çox da ailəmə. Çünki onların sevinci mənim üçün hər şeydən dəyərlidir. O sevinci mənə yaşatdığınız üçün təşəkkürlər.